Φεγγίδες

15 Δεκεμβρίου 2018 έως 21 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΤΩΝ ΑΕΡΗΔΩΝ

Εικαστική Έκθεση

 

ΜΑΡΙΓΩ ΚΑΣΣΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΡΑΛΗ,

ΛΙΛΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΛΙΚΗ ΠΑΛΑΣΚΑ, ΜΑΙΡΗ ΧΡΗΣΤΕΑ

 

Το 2018 το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή του και διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται η ομαδική εικαστική έκθεση

 

Φεγγίδες

 

Το Λουτρό των Αέρηδων, χώρος καθαρμού και χαλάρωσης των σωμάτων και των ψυχών, αποτέλεσε σημείο δημιουργικής εκκίνησης για τους εικαστικούς Μαριγώ Κάσση, Αντώνη Μιχαηλίδη, Χριστίνα Μόραλη, Λίλη Μπακογιάννη, Αλίκη Παλάσκα και Μαίρη Χρηστέα, οι οποίοι εμπνέονται από τους χώρους του Λουτρού και το πολιτισμικό φορτίο που αυτοί φέρουν ως διαχρονικά σημεία συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών.

 

Γλυπτά από χαρτί, κεραμικές φιγούρες, εγκαταστάσεις από  μικτά υλικά και βιντεο-εγκαταστάσεις αφηγούνται τις τελετουργίες, τους συμβολισμούς και τα πολυσήμαντα νοήματα που συνδέονται με τη λουτρική πρακτική και παράλληλα ανιχνεύουν τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτή η ιστορία στο παρόν, χρησιμοποιώντας ο κάθε καλλιτέχνης την προσωπική εικαστική του γλώσσα.

 

Όπως καταθέτουν οι καλλιτέχνες «Τα μικρά ανοίγματα στην οροφή, οι φεγγίδες, αφήνουν το φως να διεισδύσει στους εσωτερικούς χώρους του Λουτρού, φωτίζοντας διακριτικά ό,τι συμβαίνει σε αυτόν το μυστηριακό χώρο. Αναζητούμε τα ίχνη που έμειναν χαραγμένα στους κόκκινους τοίχους και στα άσπρα μάρμαρα, ίχνη από συνομιλίες, από συναισθήματα, ίχνη από τους ανθρώπους που πέρασαν από το χαμάμ στη μακραίωνη ιστορία του».

 

Τόπος: Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, Πλάκα

Εγκαίνια  Έκθεσης: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 12:00

Διάρκεια: 15 Δεκεμβρίου 2018 - 21 Ιανουαρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: 8:00 – 15:00, κάθε μέρα εκτός Τρίτης

Λουτρό των Αέρηδων - Κυρρήστου 8, Πλάκα

Πληροφορίες: 210 32 44 340

 

Συνοδευτικό υλικό
Invitation Fegides22
Banner Fegides
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ