ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «Εγγραφές στη Μνήμη: Ανακαλώντας στιγμές από την αναστήλωση των Προπυλαίων»

18 Νοεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου 2016

Η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και η Επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Εγγραφές στη Μνήμη: Ανακαλώντας στιγμές από την αναστήλωση των Προπυλαίων». Η έκθεση στεγάζεται στον φιλόξενο πολυχώρο της μόνιμης Έκθεσης του Μ.Ε.Λ.Τ. «Άνθρωποι και εργαλεία» στην οδό Πανός 22. Οι δύο εκθέσεις συνομιλούν αρμονικά, καθώς και οι δύο κινούνται σε κοινό άξονα, θέτοντας τον άνθρωπο και τον μόχθο του στο επίκεντρο.

 

Η έκθεση φωτογραφίας αναδεικνύει φωτογραφικό υλικό από το Αρχείο της ΕΣΜΑ/ΥΣΜΑ και συγκεκριμένα από το έργο αποκατάστασης των Προπυλαίων, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έχοντας διανύσει μια πορεία τριάντα και πλέον ετών. Εμμέσως αλλά με σαφή τρόπο, η έκθεση φωτίζει το περιεχόμενο του Αρχείου των αναστηλώσεων, ως πολύτιμης πηγής πληροφοριών για κάθε ενδιαφερόμενο. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ευρηματικά ταξινομημένο σε ενότητες, προβάλλει έννοιες που χαρακτηρίζουν την εργασία διαχρονικά και που συνδέουν το χθες με το σήμερα, το παρελθόν με το παρόν. Καταστάσεις που αναδύονται καθημερινά στο εργοτάξιο περιγράφουν -μέσω του φωτογραφικού φακού- τη σχέση του ανθρώπου με το μνημείο και προβάλλουν τον ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα σε ένα μεγάλο αναστηλωτικό έργο.

 

Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο της διημερίδας με τίτλο «Ειδικά θέματα έρευνας κι εφαρμογών στα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης κατά την περίοδο 2010-2015», που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

 

 

 

Τόπος: Πανός 19, Πλάκα

Εγκαίνια: Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ώρα 19.00

Διάρκεια Έκθεσης: 18 Νοεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 8.00  – 15.00 (Δευτέρα κλειστά)

                              Σάββατο 19/11 και Σάββατο 3/12  8.00 π.μ. – 19.00 μ.μ.

Πληροφορίες: τηλ. 210 3214 972, www.melt.gr

     210 3251 620, www.ysma.gr

 

 

Συνοδευτικό υλικό
ESMA YSMA PROGRAMMA
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ