Εκπαιδευτικές παροχές για ομάδες ατόμων με αναπηρίες

Σε μια προσπάθεια για την άρση του αποκλεισμού και την ισότιμη συμμετοχή ατόμων με αναπηρίες στη γνώση και τον πολιτισμό, το Μουσείο έχει δημιουργήσει μια σειρά εκπαιδευτικών παροχών. Δυστυχώς, λόγω περιορισμών των χώρων που είναι ανοιχτοί στο κοινό αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ΑΜΚ.

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες, προσαρμοζόμενα στις ιδιαιτερότητες κάθε ομάδας: 

 

Στο Κτήριο της οδού Πανός 22

Έκθεση: «Άνθρωποι και Εργαλεία. Όψεις της εργασίας στην προβιομηχανική κοινωνία»

 

«Η εργασία και τα εργαλεία πριν τη βιομηχανία»

Μέσα από μια σειρά παιχνιδιών ξεδιπλώνεται ο  κόσμος των προβιομηχανικών εργαλείων και της εργασίας πριν τη δεκαετία του 1950 και ανιχνεύονται οι σχέσεις τους με το δικό μας παρόν.


 


 

 

Φορητό εκπαιδευτικό υλικό - Μουσειοσκευή

 

«Καλησπέρα σας πέρα για πέρα! Η παράσταση αρχίζει…»

Μέσα από ειδικά επιλεγμένο εκπαιδευτικό υλικό, προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες  της κάθε ομάδας, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο του Καραγκιόζη.

 Η Μουσειοσκευή απευθύνεται σε ομάδες ατόμων με νοητική υστέρηση, προβλήματα ακοής, όρασης και κίνησης. Δημιουργήθηκε από το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία  με την Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες VERY SPECIAL ARTS HELLAS και τη ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.

 


 

 

Ενημερωτικό υλικό σε σε γραφή Braille

 

Στο Κτήριο της οδού Πανός 22 και  στο Λουτρό των Αέρηδων παρέχεται ενημερωτικό υλικό σε γραφή Braille για άτομα με προβλήματα όρασης.